Werkwijze

Hoe werk het?
Wat kan je verwachten als je ongeWoonadvies inschakelt voor interieuradvies?
Allereerst maak je kennis met een enthousiaste interieurontwerper die opgewekt en gemotiveerd voor jou en samen met jou aan de slag gaat.
Hoe we van start gaan is afhankelijk van welke van de mogelijkheden je hebt gekozen. Onderstaand geef ik bij elke mogelijkheid een uitgebreide werkwijze aan. Duidelijk en overzichtelijk. Je weet gelijk waar je aan toe bent en wat je kan verwachten.

Het uurtarief van ongeWoonadvies is € 45,= excl. 21% BTW. In een schriftelijke offerte/opdrachtbevestiging geef ik het te verwachten aantal te besteden uren voor de opdracht aan. Dit bespreken we van tevoren.

Kant en klaar
Kies je voor een snelle restyling van een ruimte met de aanwezige meubels en accessoires, dan kom ik langs, kijk rond en geef gelijk advies, tips en ideeën. Samen gaan we aan de slag en indien mogelijk verplaatsen we direct meubels en/of accessoires. In één tot twee uur kan ik je al veel tips en ideeën geven en ziet de ruimte er al een stuk beter uit.

Eenvoudig
|> mondeling advies tijdens bekijken ruimte(s):
Ik kom langs en geef gelijk tips, advies en ideeën over indeling, kleuren en verlichting, of
|> schriftelijk advies op basis van foto’s:
Je stuurt mij foto’s van de ruimte(s) waarvoor je advies wilt en ik stuur jou digitaal een schriftelijk advies, of
|> moodboard op basis van foto’s:
Je stuurt mij foto’s van de ruimte(s) waarvoor je advies wilt, geeft aan wat je wensen zijn en ik stuur jou een digitaal moodboard met kleuren, materialen en stijlen.
Per optie kom ik met ongeveer één tot twee uur per ruimte al een heel eind.

Uitgebreid plus
|> kennismakingsgesprek, bekijken ruimte(s) en opstellen programma van wensen en eisen:
Ik kom langs voor een kennismakingsgesprek, we bekijken de ruimte(s) en samen stellen we aan de hand van een vragenlijst een programma van wensen en eisen op. Ik neem kleur-en stijlkaarten mee voor het geval je kiest voor een moodboard. Daarna maak je een keuze uit één of meerdere van de onderstaande mogelijkheden:
|> opmeten van de ruimte(s):
Voor het maken van een (andere) indeling is een plattegrond nodig. Hiervoor moet de ruimte opgemeten worden. Dit kan ik voor je doen (je kan ook zelf opmeten en de maten aan mij doorgeven).
|> schriftelijk advies:
N.a.v. ons kennismakingsgesprek en het programma van wensen en eisen stuur ik je een schriftelijk advies.
|> moodboard (kleur en styling):
N.a.v. ons kennismakingsgesprek en het programma van wensen en eisen maak ik een digitaal moodboard met kleuren, materialen en stijlen.
|> plattegrond (indeling):
A.d.h.v. maten en eventueel een bouwtekening teken ik handmatig een plattegrond met een (nieuwe) indeling van de ruimte.
|> plattegrond met verlichtingsadvies:
A.d.h.v. maten en eventueel een bouwtekening teken ik handmatig een plattegrond met een (nieuwe) indeling van de ruimte en geef ik op deze plattegrond verlichtingspunten en soort verlichting aan.
|> aankoopadvies:
In het aankoopadvies geef ik in een overzicht aan waar producten te koop zijn en wat de prijs van deze producten op dat moment is.
|> aankoopbegeleiding (‘woonwinkelen’):
We gaan samen op stap om te ‘woonwinkelen’. Van te voren spreken we af voor welke producten en naar welke winkeladressen we gaan.
Hoeveel tijd in de bovenstaande mogelijkheden gaat zitten is afhankelijk van welke mogelijkheid/heden je voor welke ruimte kiest. We bespreken dit in het kennismakingsgesprek.

Royaal
|> kennismakingsgesprek, bekijken ruimte(s) en opstellen programma van wensen en eisen
|> moodboard (kleur en styling)
|> plattegrond (indeling)
|> aankoopadvies
Ik kom langs voor een kennismakingsgesprek, we bekijken de ruimte(s) en samen stellen we aan de hand van een vragenlijst een programma van wensen en eisen op. Ik neem kleur-en stijlkaarten mee voor het maken van een moodboard. Je geeft mij de maten van de ruimte(s) door. Ik teken handmatig een plattegrond met een (nieuwe) indeling van de ruimte(s). In een aankoopadvies geef ik in een overzicht aan waar producten ten koop zijn en wat de prijs van deze producten op dat moment is.
Je ontvangt het moodboard, de plattegrond en het aankoopadvies digitaal of geprint.

Grondig
|> het complete ‘Uitgebreid plus’ pakket (zie bovenstaand de details en werkwijze).

Bij de mogelijkheden ‘royaal’ en ‘grondig’ is de te verwachten te besteden tijd afhankelijk van jouw exacte vraag. Dit bespreken we in het kennismakingsgesprek.

Verkoopstyling
|> verkoopklaar en aantrekkelijk maken van je woning:
Het advies, de tips en uitvoering zijn afhankelijk van de staat van je woning (leeg of bewoond). ongeWoonadvies maakt zoveel mogelijk gebruik van bestaande meubels en accessoires om je huis snel en betaalbaar verkoopklaar en aantrekkelijk te maken. Het principe van mijn verkoopstyling is ‘minder is meer’.
Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Handen uit de mouwen
ongeWoonadvies heeft de beschikking over een eenvoudige, kleine werkplaats en een bescheiden ‘crea-ruimte’.
Er is een (beperkte) mogelijkheid om kleine meubels en accessoires door mij te laten ‘pimpen’ en/of te (ver)maken (upcyclen). Denk bijvoorbeeld aan:
– (be)schilderen van kleine meubels, schilderijlijstjes, kandelaars, borden, textiel etc.
– naaien van kussenhoezen, opbergzakken, omkleden van poefjes etc.
– pimpen van lampenkappen, bloempotten etc.
ongeWoonadvies ziet eindeloze mogelijkheden. Je oude meubels en accessoires kunnen een tweede leven krijgen. Dit is duurzaam en kostenbesparend. En met (goedkope) stoffen kan ik bijvoorbeeld unieke kussenhoezen voor je maken.
Jij gruwelt hier misschien van, of bent hier ‘niet zo handig in’, voor mij zijn deze bezigheden genieten.

Neem contact met mij op via e-mail  of het contactformulier en geef aan welk advies je van ongeWoonadvies wenst. Ik reageer z.s.m. zodat we snel aan de slag kunnen! Ik heb er zin in!