LEEG NEST

Tja, en dan ‘ineens’ zijn de kinderen groot en gaan het huis uit. Je hebt een megaklus afgerond van opvoeden en begeleiden naar zelfstandigheid. Je nest is leeg…
Voetstappen, stemmen, lachen, huilen, praten, roepen, muziek…. De geluiden en bewegingen van jullie samen verstommen. Er ontstaat een soort nieuwe stilte en rust.
Best even wennen….!

Een nieuwe fase van wonen
Kamers zijn leeg en verliezen na verloop van tijd hun functie. Tijd voor een nieuwe fase van wonen. Meer tijd voor jezelf. Meer ruimte voor jezelf. Geniet er van, ondanks misschien het gemis van je kinderen! Zie de voordelen van de vrijgekomen ruimte en tijd en bedenk er een nieuwe invulling voor.

Een nieuwe invulling van kamers
Wat ga je doen met de vrijgekomen ruimtes? Het is over het algemeen niet opbeurend om iets in een half leeggeroofde kamer te doen. De achtergebleven spullen herinneren je alleen nog maar meer aan je lege nest. Gelukkig zijn er zijn talloze mogelijkheden om de ruimtes zo te benutten dat je er blij van word!

Heb je behoefte aan een gastenverblijf ?
Of kan je wel een rustige werkkamer gebruiken?
Een kamer bij je toch al wat kleine badkamer betrekken en er een heerlijke relaxruimte van maken?
Of pak je je hobby weer op en wil je een kamer inrichten als hobbyruimte?
Een multifunctionele ruimte met behoud van wat spulletjes van het vogeltje wat het nest heeft verlaten is misschien ook wel wat.

Leeg nest 3

Ik kan me voorstellen dat je het even niet weet….en wat dan?

ongeWoonadvies helpt je de keuze te maken en geeft je advies en ideeën. Je zult zien dat de leegte die ontstaan is weer opgevuld wordt met een nieuwe inhoud en functie en dat die leegte steeds minder als een leegte gaat voelen. Je bent weer thuis in je eigen huis!